vineri, 8 iunie 2012

Nu ne vindem țara!

(compunere Science Fiction)

2012… preludiu

Marinarului i se cere abdicarea. Fratele acestuia ameninţă că îl împuşcă dacă abdică. Majestatea sa, Regele Mihai I al României se decide să părăsească complet România. Renunţă la titlul de rege de România şi regretă amarnic cum că pentru o adunătură de netoţi, rudele lui din România s-au certat cu rudele din Pădurea Neagră şi nu se poate întoarce în Germania. Dar sângele apă nu se face iar prinţul Charles îi dăruieşte un castel în Anglia unde Mihai şi cei dragi lui vor trăi liniştiţi şi fericiţi până la bătrâneţi mai adânci ca cele de acum. Odată cu el emigrează în Anglia jumătate din tineretul României.

2014…

Se apropie alegerile prezidenţiale. Boc doreşte să fie preşedintele României. Exaltat şi disperat după suportul populaţiei se adresează minorităţii turce cu un înflăcărat şi promiţător discurs. Mulţimea strigă cu putere: Bok! Bok! Bok! Bucuros de succesul şi valurile făcute, Boc devine sigur că va câştiga. În preziua alegerilor Boc este înştiinţat de către Popeye înlăcrimat că fratele marinarului, Mirciulică de la docuri suferă de prezidenţiale acute şi îl substituie pe Boc. Trist, dar cu gândul la comunitatea turcă, Boc se decide să emigreze şi la recomandările celui mai crunt cititor de almanahe încearcă să înveţe un picuţ de limbă turcă ajutat de goagle-gogăl-gugle. Boc face infarct. Numele lui strigat cu putere de către comunitatea turcă înseamnă căcat.

2014… în continuare

Reprezentantul F.M.I. devine preşedintele României. Nu a candidat, nu a fost cerut dar a fost impus de F.M.I. drept condiţie pentru acordul noului împrumut în euro.

2015…

Sub conducerea bancherului România devine mai curată, mai ordonată, mai cizelată. Bătrânii sunt obligaţi să se spele şi să poarte haine curate. Cei care nu mai au dinţi capătă unii noi de un alb imaculat, restul sunt detartraţi, plombaţi şi înălbiţi. Ţiganii sunt supuşi aceluiaş tratament. Toată lumea este învăţată cum se folosesc deodorantele şi antiperspirantele. Sub uneltele maeştrilor constructori turnuleţele palatelor ţigăneşti dispar alături de o parte din etaje. Palatele devin case sau vile. Ţiganii sunt siliţi să înveţe în şcoli, apoi să muncească cinstit. Este o misiune extrem de greu de dus la îndeplinire dar în sfârşit odată ce s-a înfăptuit românii au căpătat drepturi egale cu ţiganii. Maghiarii negociază cu bancherul autonomia ţinutului secuiesc. A doua zi nu mai există maghiari în România dar nici ţinut secuiesc. Celelalte minorităţi declară cu mândrie că sunt români de origini diferite dar subliniază încă odată că sunt români.

2019…

Basarabia este ataşată României datorită unei decizii F.M.I. valabilă în ambele ţări. Împrumutul se acordă doar României. Pe străzi un copil de 5 anişori strigă “Trăiască România dodoloaţă!” însă rapid către el zboară un baston aruncat de către un ultim veteran de război urlând că fără Cadrilater şi Bucovina de Nord, dodoloţ este doar capul copilului. Veteranul este călcat în picioare de către ceilalţi. Nu se mai văzuseră copii atât de mici în România din 2016. Restul sunt la vârste de liceu şi se pregătesc de emigrare.

2019… în continuare

Se apropie data alegerilor prezidenţiale. Românii află că acestea nu se vor mai ţine din lipsa de chef din partea F.M.I.. Bancherul lor face treabă bună şi nu vor să îl schimbe cu altul.

2021…

România străluceşte. Totul e curat, îngrijit, lustruit. Se începe un import masiv de români de naţionalitate chineză. Guvernul de la Beijing îi vinde cu 1 euro bucata. La final China este mai bogată cu 11.000.001 euro iar parcările pentru biciclete au devenit încăpătoare.

2024…

Se începe promovarea României în afară. Totul este făcut cu un profesionalism de neîntrecut de către o extraordinară echipă de experţi. Străinii devin rapid interesaţi. Se încep negocierile. Niciodată nu au mai vazut o ţară atât de frumoasă, atât de bine pregătită, educată, etc, etc.

2025…

Se începe licitaţia. Cei ce au cumpărat Grecia doresc să o ofere la schimb, alături de câteva ţări arabe şi africane. Evreii se retrag. Bustul lui Antonescu a fost descoperit într-o topitorie, folosit pe post de contragreutate. Senzaţia licitaţiei o formează reprezentantul românilor din afara graniţelor ţării. La orice sumă oferită acesta vine rapid cu o ofertă mai bună. Românii de peste graniţe câştigă licitaţia!

2030…

Nu mai există imigranţi români. Cu toţii se bucură de traiul lor în România răscumpărată.

2053…

Se negociază un nou împrumut F.M.I….

George B.
iulie 2011


- republicare -

Creative Commons License
Volumul Obsesie Albastră de George B. este protejat de către Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu