miercuri, 16 mai 2012

Umezeală și plictis

Ministerul Culturii se va implica în repatrierea rămășitelor pământești ale lui Constantin Brancuși...
E bine că ne tocăm banii acum în loc să-i fi oferit condiții pe vremea când era în viață și Brâncuși ar fi rămas un mare sculptor român și nu sculptor francez de origine română precum mulți alți artiști și savanți români rătăciți în lumea largă.

Se strânge ușa iar unii plătesc pentru cele ce au făcut. Dacă nu mai are vreun as în mânecă, Năstase va fi cazat forțat o perioadă într-un loc răcoros.

Leul cade... tot cade leul ăsta de mult și ne-a cuprins așa o silă de el că nu mai vrem să ne aplecăm să-l ridicăm. Ca să fac o analogie aparent vulgară 1 leu = 2,2037 pula (click pe link înainte să vă oripilați). În ritmul actual va valora o p... sau nici măcar atât.

Și afară plouă, plouă... stupidă melodie. După caniculă a venit un val umed de frig care a sucit un pic vara timpurie instalată din mai. Însă nu vă îngrijorați pentru că de săptămâna viitoare se mai încălzește un pic până la 30 de grade și mai mult. Oare o fi vreun pitic la butoanele de la meteo care se tot joacă cu gradele și intemperiile?

Nu mai citesc ziare. Nu mai are rost! Unele sunt pro cineva, anti altcineva, altele "vițăversa". Titlurile sunt scrise încât să te inducă în eroare și să sune cât mai dramatic sau scandalos ca să te facă să citești mizeria de articol. Presa audio și video este similară. Gradul de educație și cultură din media este undeva sub nivelul aurolacilor din canale.

Mai departe azi am să visez la ziua în care noi românii vom exploata țara singuri și cu grijă, în interesul nostru. Cu o parte din producție ne vom asigura traiul zilnic și progresul, altele le vom exporta și cu o mică parte din bani vom importa puținele lucruri de care am avea nevoie în aceste condiții.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu