joi, 2 mai 2013

Rețetă mititei sau mici (cu dedicație pentru UE)

Rețeta în format PDF se poate descărca de aici.

---
Bicarbonatul de sodiu
(De la Wikipedia, enciclopedia liberă)

Bicarbonatul de sodiu (NaHCO3) face parte din categoria sărurilor acide. Denumirea științifică: carbonat acid de sodiu.

Compoziția

Radicalul carbonat acid (HCO3-) și ionul de sodiu(Na+) alcătuiesc bicarbonatul de sodiu.

Proprietăți

Bicarbonatul de sodiu este o pulbere albă. La încălzire (peste 65 °C) se descompune în carbonat de sodiu (Na2CO3), dioxid de carbon (CO2) și apă (H2O).

Datorită acestei proprietăți se folosește ca praf de copt și la fabricarea extinctoarelor cu dioxid de carbon (CO2). NaHCO3 hidrolizează bazic, adică soluția este bazică.

---
Altă utilitate a bicarbonatului de sodiu blamat de către UE, ar fi în tratamentul cancerului, spre ciuda industriei chimice farmaceutice care ne șantajează sănătatea și viața legându-ne de chimicalele lor.
Citiți articolul aici.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu